fredag 30 juni 2017

Murade grindstolpar

Ska du däremot sätta ett vackert trästaket eller inhägna tomten med en häck, är vackra grindstolpar fina ”prickar över i:et”. Ernst Kirchsteiger ger kraftstationen en välkomnande infart genom att mura två grindstolpar. Vi köpte ett 20-talshus för ett år sedan. Våra grindstolpar ser nu ut som på bilden (bifogat).


Hur ska jag lura ögat med icke helt vinkelräta.

Stora putsade grindstolpar i gammal stil. HUr rätar man upp grindstolpar ? Byggde gjutformar i formplyfa. Blev kanske något överdimensionerat ( 500x500x950) men . När man nu har en uppfart så kickade en gammal dröm in.


Ni vet sådana där gjutna eller murade med speglar som går in och ett litet plåttak. Pris på material och arbete.

Genom att mura upp grundstolpar kring olika delar i din trädgård och ut mot vägar så får en bas från vilken du sen kan . De eleganta grindstolparna ser ut att vara murade men är faktiskt av trä. Värdshuset Kronan, Wârby Herregâr som efter fem fjerdingsväg ger sig tillkänna till höger om vägen med hvita murade grindstolpar och en ny allé. Han stänger dörr – Snart hemma, upprepar han samtidigt som han vänderbil och körlånga infart tillbaka till murade grindstolpar och huvudväg, svarta och . Pånorraoch mellersta Gotland var infarterna utformade som murade gårdsportar, medan de bestod av grindstolpar avsten på södra Gotland. På östra sidan växer en granhäck. Under samma tid försågs entréerna med grindar, som dock redan tillverkats under.


Tre par kraftigt murade grindstolpar är . Bårhus och murade grindstolpar vid entré. Skiffertaket på bårhuset har rengjorts . Ingångar till kyrkogården finns i väst och öst med murade grindstolpar som avslutas med trähuv krönta av små träurnor, grindar av smide. Ingångarna markeras av murade grindstolpar med vitkalkad slätputs och avtäckning i form av svartmålade gjutjärnshuvar med stenklot.


Vitmålat trästaket på en kalkstensmur mot S:t Göransgatan och vitmålat trästaket med två murade grindstolpar , mot Vikingagatan. Mot Makrillen är det ett . Kyrkogården är utvidgad mot norr och norr om klockstapeln finns en .

Samtliga är utformade med järngrindar mellan kraftiga, murade grindstolpar av tegel, som de två äldsta, eller naturstensblock . Ytterväggarna är murade i bränt tegel och skiljeväggarna gjordes i. Avfart vänster genom stora murade grindstolpar : Strandvägens Pensionat mitt i Västergarns samhälle. Innanför muren löper en trädkrans på den . På andra sidan asfaltplanen leder två grindstolpar och några grovt murade trappsteg ned till ett litet gravkapell halvt övervuxet av snårig buskvegetation. Väster om gravkoret är murade grindstolpar uppförda i kyrkogårdsmuren. Svartmålade smidesgrindar är upphängda.


Förgår begränsad av en hög mur mot gatan, med murade grindstolpar prydda av klotornament i cement.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg