måndag 31 juli 2017

Lackbets eller oljebets

Innan du börjar betsa ska du se till att du har tillräckligt med bets för hela ytan. Du kan välja mellan två typer av bets : vattenbets eller lackbets. Det fanns lackbets , oljebets och så vanlig bets. Jag hade testat på en undanskymd yta eller på spillbit med oljebets först. Vilken bets för att efterlikna detta?


Vill ha svarta bänkskivor i ek.

Kan man blanda olja och lackbets ? Går det att betsa furubordet? I stället för att både betsa och lackera kan du använda en lackbets , som är lite lättare att. Bets läggs snabbt på med pensel, trasa eller svamp. Dessa är en blandning av bets och lack i samma burk.


De är lösnigsmedelsburna , dvs de innehåller lacknafta eller i vanligaste fall T-sprit. För infärgning av träytor inomhus. Osmo Oljebets används för infärgning av trä inomhus, transparent eller intensivt beroende på valt verktyg och antal . Betsning är ytbehandling av trä med vatten- eller spritlösningar av färgämnen, bets.

Detta kan ske antingen med ämnen som finns naturligt i träet eller med . Hos oss på BAUHAUS hittar du ett brett utbud av olja och bets. Vi har produkter för bänkskivan som för trämöbeln. Ligger det ett lager lack utanpå eller är det bara en behandlad yta? Använder du vanlig färg kan du inte få till samma resultat som du får med bets. Lackbets är en transparent lösningsmedelsbas bets som fra.


De kan nämligen inte fås bort . Träbets användas på redan målade eller lackade ytor för att skapa träeffekt. Givetvis går det bra att slipa bort all lack för hand eller med hjälp av maskin för. Finns dock lackbets som fungerar på behandlat trä, då den inte. Svart bets , eller mörk bets öht blir aldrig såpass mörk som man tror efter . Olja, Inomhusbruk, Miljömärkt, Trä. Herdins Betslack Aqua Oljebets Transparent 0. En projekttråd skall även innehålla en bild eller gärna fler.


Det kändes som att kolven inte hade sugit in någon bets alls utan den låg bara som ett. Har en mycket god vidhäftningsförmåga, även på tidigare behandlade ytor. Kan förtunnas med t ex T-sprit eller förtunning baserad på etanol.


Det här är en bets för obehandlade träytor inomhus, eller träytor som är nedslipade till rent trä. Ytor som utsätts för hårt slitage kan du lacka .

Jag är absolut inte snickare eller målare. Om du ska behandla tidigare lackerat trä har den heller inte . Det var ju på hans inrådan som jag köpte bets. Små ytor betsas lättast med pensel eller genom att doppas i betslösning.


Alkydlack som ger ett slitstarkt skydd på betsat eller trärent underlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg