fredag 21 juli 2017

Výška kontralatě

Výška kontralatě závisí na sklonu střechy. Pokud je sklon větší jak 25° , pak výška kontralatě má být min. A to zvlášť pro každé pole mezi krokvemi či kontralatěmi, na kterém střešní plášť leží. Ventilační mezeru pak většinou vytváří výška kontralatě. Po natažení fólie či instalaci nadkrokevní izolace se použijí kontralatě.


Jde o latě připevněné rovnoběžně s krokvemi, její tloušťka udává výšku.

Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování. Kontralatě ( výška ventilační mezery ) by měla být vysoká min. Ty jsou přibité na krokvích a jsou tedy kolmo na střešní latě, a proto se tyto nazývají kontralatě. Pod kontralatěmi je zpravidla pojistná . Výška této mezery je dána výškou kontralatí. Platí zásada: čím delší krokve a čím menší sklon střechy, tím vyšší kontralatě (zpravidla - cm) viz ČSN . Výška roviny parapetové desky nad asfatovým šindelem mm.


Horní hrana štítového prkna bude lícovat s horní hranou kontralatí ,. Pro zateplení je využívaná celá výška krokví.

Kontralať je svislá lať kotvená do nosných prvků krovu. Z těchto údajů vyplývá, že výška kontralatě (tedy výška větrané vzduchové mezery) musí být min. Větší mezera je ale vždy výhodnější, více vzduchu je . Sd ≤ m, jedna vzduchová mezera, dána je výškou kontralatí (doporučená výška kontralatí h ≥ mm), min. Pokud tu mezeru chcete provětrávat (a to asi chcete, jinak kontralatě nejsou potřeba vůbec), tak by mohl být problém s malou výškou prken.


K dispozici jsou různé výšky prvků pro vložení dostatečné vrstvy foukané nebo vrstvené tepelné. Pro skládané krytiny postačuje běžně výška kontralatě mm. Tloušťka tepelné izolace je menší než výška krokve. Na kontralatě se upevní latě a na ty střešní krytina.


K odvodu vzduchu, spolu s vlhkostí . Při montáži doporučujeme používat silnější kontralatě kvůli plochému tvaru tašek. KOTVENÍ DESEK - KONTRALATĚ A VRUTY. Pro sklon střechy 30°a více se použijí kontralatě výšky mm, které vytvářejí mezi dřevovláknitou deskou a střešní . Akustickou izolaci aplikovat vždy tak, aby její horní hrana končila ve výšce.


Následně se pokládají latě pro vybraný typ střešní krytiny. Takto připravený střešní plášť je možné zaizolovat. Vertikální přesahy musí být umístěny na krokvích a zajištěny kontralatěmi.


Osaďte kontralať odpovídající výšky a Izopir panely přikotvěte k nosné konstrukci krovu systémovými šrouby SDI odpovídající délky přes kontralať.

NP), a zejména u budov svojí výškou převyšujících okolní. A to nejen při stanovení výšky ventilační mezery ( kontralatě ),. Každá pátá vložka, pokud statik neurčí jinak, je snížená (výška 1mm) a vytváří.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg