måndag 18 december 2017

Såpa altan blandning

Har kollat runt lite på forumet o sett lite olika bud på såpablandning för altanen. Här är två blandningar: liter grumme tvättsåpa och liter. Vilken såpa och hur många delar?


Blanda delar vatten och del såpa i t. Skillnaden mellan såpa och olja är att trätrallen inte kommer att få en oljig och blank yta med.

Enklast, men kanske jobbigast, är att för hand skrubba med såpa och vatten. Det är den metod som Siv Carlsson på Claessons Trätjära, . Rengöring av altan , trädäck och andra träytor är inte roligt men något som måste göras varje år. Brunsåpa är enligt oss det mest effektiva rengöringsmedlet för . Att tvätta altanen och välja såpa för trallen kan verka svårt, men med rätt tips och metoder så kan du enkelt få jobbet gjort. Klicka här för att läsa vidare!


Små barnfötter kräver mjuka, stickfria golv även ute. Minska i stället på trycket och spola ut vatten uppblandat med såpa eller diskmedel jämnt över hela altanen.

Eller blanda till någon av . Så rengör du din altan effektivt och skonsamt (bästa tipset är tapetklister!) Att tvätta. Gör en blandning av vatten, kaustiksoda och tapetklister. Därefter sköljde jag av och svepte sen ut en ganska stark blandning av Grumme grönsåpa. Såpa innehåller tallolja så helt oljefritt blir det inte.


Vi byggde ny altan förra året, tryckimpregnerat virke. Om du gillar att spraya så kan du blanda ml såpa och dl vatten i en flaska med spraymunstycke. En flaska såpa räcker till 150 . Dags för årets häftigaste utomhusprojekt - bygga altan. Undvik högtryckstvätt vid smuts utan försök istället med såpa , vatten och mjuk svamp. Blandning av träspill och återvunnen plast som är hållbart.


Kan man göra det med såpa eller hur ska vi göra rent den? Min pappa tycker inte att jag ska börja olja in altanen. Har en altan av impregnerat virke, sju år gammal. Nu hävdar min mor att jag måste olja den, men hennes altan har blivit.


Penslade på en blandning av tapetklister och kaustiksoda – effektivt men farligt med tanke på . Vår altan är väldigt smutsig och det växer en del alger på den.

Lägg på rengöringsmedel, vi lägger ut en högkoncentrerad blandning av gulsåpa på däcket. Vi använder dock oftast såpa eller algrent. Svanenmärkt - Nytt namn men samma fantastiska såpa.


Skölj av lätt så lite blandning förblir på föremålet och torka och putsa med en mjuk trasa. Vårt är bara ett år gammalt, men jag skurade med såpa först och sen jobbade jag in en blandning av förebyggande algmedel (alkaliskt) och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg