måndag 16 mars 2015

Isolering golv plintgrund

I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller bärlinor. Metoden används vid grundläggning av mindre byggnader. Jag har en sommarstuga på plintgrund och jag vill tilläggsisolera golvet.


Isolera golv i uterum som står på plintar. Ta bort blindbottnen och eventuell gammal isolering eller fyllning.

I regelverket läggs isolering. För att hålla fast isoleringen så att den inte trillar ned fästs under regelverket någon typ av blindbotten. En sommarstuga kan med fördel byggas på en plintgrund. Mellan varje CC-regel skall placeras isolering , men då måste vi först ha ett golv i botten. Vårt sommarhus har fått extra isolering på vinden.


Särskilt viktigt är detta om huset står på öppen plintgrund eller om det finns stor ventilationsarea. En plintgrund är en typ av grundläggning där man gjuter eller gräver ner.

Vid isolering av golv läggs precis som i väggar, isolering mellan . Om du isolerar bjälklaget dåligt blir dina golv garanterat kallare än om du inte isolerar väl. Magnus Österberg har isolerat mellan våningarna och nu visar han hur det är gjort. Det finns två viktiga anledningar att isolera golvbjälklaget, för att spara energi och för att få varma golv. Det berodde på att man hade lite eller ingen isolering i golvbjälklaget vilket gjorde att.


Fördelen med plintgrund är det innebär små ingrepp i naturen — speciellt i . Det är superenkelt att gjuta fundament, om du gör som oss. Få hela byggbeskrivningen här. Finns det någon isolering i golvet nu eller är det oisolerat? För att kunna isolera bjälklaget måste det finnas blindbotten. Majoriteten av fritidshusen är byggda på plintgrund , torpargrun krypgrund.


Undvik täta golvskikt, exempelvis plastbehandling eller golv med . Ovanpå golvbjälkarna ska ett golv läggas. Dvs fukten vandrar genom golv och isolering och stoppar mot den monterade cellplasten eller polyuretanskummet i krypgrunden. Själva kryputrymmet blir också .

Vid nybyggnation är isolering med lösull ett självklart alternativ. Snabbt, effektivt, ekonomiskt och. Lösullsisolera golv mot torpargrund eller plintgrund. Olika golv kräver olika isoleringslösningar.


Mellanbjälklag måste vara väl isolerade mot buller mellan våningarna. Ventilerade golv (krypgrunder) fungerar som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg