tisdag 24 mars 2015

Klimatanpassning smhi

Centrumets roll är att vara en nod för kunskap om klimatanpassning. Lathund för klimatanpassning är en webbtjänst som ger stöd till kommuner som vill arbeta. En nordisk konferens ska ge tillfälle för olika aktörer att mötas och inspirera till lösningar kring klimatanpassning. Klimatanpassning är en kontinuerlig process utan egentligt slut.


Bakom portalen står Myndighetsnätverket för klimatanpassning. Det finns ett stort intresse för att arbeta med klimatanpassning - många sökte pengar i SMHIs utlysning tidigare i våras.

Nu finns en rad exempel på klimatanpassning beskrivna i en idébank. Vallar, fördröjningsmagasin och våtmarker är några sätt att minska . Med några få undantag är det dock . SMHI på uppdrag av regeringen. Michaela Borg, Kunskapscentrum för klimatanpassning , SMHI. KLIMATANPASSNING Nordiska konferenser om klimatanpassning har. Gullspångs kommun har tillsammans med Mariestads kommun blivit antagna för att delta i ett projekt om klimatanpassning.


Att klimatanpassa Sverige – en utmaning som kräver . Det ställer krav på klimatanpassning vid stadsplanering, men också av den.

Se hela Aino Krunegårds profil. Dina kollegor, skolkamrater och ytterligare 5miljoner yrkespersoner finns på LinkedIn. SMHI:s nya tjänst för lokal och regional planering riskerar att underskatta.


Using same framework and web platform as smhi. Nationellt kunskapscentrum för klimatanpassning , SMHI. Igår presenterade regeringen tre nyheter som ska förbättra Sveriges arbete med klimatanpassning.


Medel för att ta fram handlingsplaner och verktyg för klimatanpassning. En stor del av ansvaret för att klimatanpassa Sverige vilar på kommunernas axlar. En del har kommit långt, andra borde . Runs the Swedish Climate Change Adaptation Portal klimatanpassning. Stockholm County based on observations and climate modelling. Länsstyrelsen samordnar det regionala arbetet med klimatanpassning.


Hyltes många våtmarker är en stor tillgång för klimatanpassning. Dessa utmaningar kräver strategier för klimatanpassning inom förvaltningen. Prenumerera på nya jobb hos Smhi.


Gruppchef, Kunskapscentrum för klimatanpassning. Vi ska också diskutera åtgärdsbehov med . Hans Abrahamsson, forskare i freds- och utvecklingsforskning, Göteborgs universitet.

Sjöström, Kunskapscentrum för klimatanpassning , SMHI.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg