fredag 13 mars 2015

Liten täljstenskamin

En liten och vacker täljstenskamin med god värmelagring. Med sidor klädda i värmelagrande täljsten blir det en fin kontrast mot elden. Contura täljstenskaminer finns i flera storlekar.


Om du vill ha en kamin som håller värmen länge, så är det en täljstenskamin du ska satsa på. Täljstenskaminer alstrar och lagrar nämligen värme med en .

Attityd 1är en modell med en eldstad i solitt gjutjärn och täljsten för värmelagring. Uppvärmningen tar visserligen lite längre tid men täljsten ackumulerar därefter värme på ett mycket effektivt sätt. Med en liten täljstenskamin håller du det varmt.


En för liten kamin blir i stället lätt överbelastad och får då kortare livslängd. En eldstad inkapslad i täljsten som lagrar värmen länge. Perfekt kamin för dig som söker en rejäl täljstenskamin , men i mindre format.


Hitta din täljstenskamin hos Nordic Heating!

Renovera liten täljstenskamin. Hej och God Jul :) Firar jul i nyligen övertagen släktgår och uppvärmningen är till stor del en . Vattenmantlad gjutjärns - eller täljstenskamin utan accu-tank. Chatel Liten och lättplacerad gjutjärnskamin med fin design, som snabbt . Med en täljstenskamin kan du lagra värme i ett sk värmemagasin. Täljsten eller olivinsten släpper ifrån sig värmen under lång tid efter att elden brunnit ut.


Braskamin Etos täljsten Stort härligt glas med magnifik insyn till elden. Vi funderar på att sätta in en mindre täljstenskamin i huset. Hur länge kan man förvänta sig att en liten täljstenskamin är någorlunda varm . Väcker den gör tråden lite då den berörde täljsten. Vilka kaminer, typ Contura, är vettigt konstruerade så att stenarna blir varma? Jøtul F 145-serien är en liten , klassisk kamin med en modern twist.


Omramningen i vacker täljsten ramar in flammorna och ger en bra värmelagring. Liten täljstenskamin med stor värmekapacitet. Sveriges populäraste braskamin med sidoglas.


Morsö Fuktmätare från Morsö.

Här finns nostalgin representerad i ett kraftpaket på hela 2KG. Täljstenen bryts av med en gammaldags gjutjärnslucka med spröjsat glas för insyn i elden. Den lilla Braskaminen med Dekorativ Täljsten och Gjutjärn Stor glasdörr.


Aldrig suttit framför en så liten kamin men den jag suttit framför och var en täljstenskamin höll värmen grymt länge. Vedkaminer med vacker yta av täljsten som också bidrar till att acumulera värme. På bilden ser vi en variant med värmehylla och topp i täljsten.


Kaminen kan byggas i olika höjder genom att komplettera med ett förhöjnings- element.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg