onsdag 18 januari 2017

Ta bort bets från trä

Har betsat ett skrivbord i för mörk betsfärg och vill få bort det för att måla i en ljusare nyans. Så om du har använt vattenlöslig bets bör det gå att vattentvätta. Faktum är att längre livsläng djupare färgat trä fläckar som uppfinns hela tiden för att säkerställa att re-färgning av trä är . Här hittar du tips om vattenburen bets och lackbets.


Lär dig att betsa trä med gör det själv beskrivning.

I höstas var jag ambitiös och skurade ordentligt rent mina balkongmöbler i rödbrunt trä. Visade sig att det rödbruna inte var träets naturliga färg utan en bets , som jag delvis. Jag antar att bets är vattenlösligt, och man vill ju inte att det regnar bort. Finns det en bra arbetsmetod för att ta bort stubbar? Hur får man bort bets från golvet?


Har råkat få svart bets på golvet (matta) och får ju så klart inte bort. Går det att rätta till om man betsat behandlat trä ?

Hur ta bort färg från stolar bäst? Färgsättning med bets bygger på ett samspel mellan träyta. Ta bort gamla färg- eller lackskikt. Obehandlat trä : Slipa genom att succes-. Kom ihåg att olika typer av trä absorberar bets olika.


Jag började med att slipa bort det övre lagret på bänken och har nu - precis som. Har aldrig använt bets för behandlat trä då det aldrig ger lika bra. Men som någon annan skrev, så kommer det inte ta eftersom det redan . Bets på bor sedan klarlacka? Tricket är att ta bort alla gamla limrester, limma igen och använda en tving att dra. Om det är en möbel i genomgående trä kan man slipa ned det.


Det är viktigt att ta bort alla gammal färg innan du betsar och lackar trä. Detta är ett starkt färgämne som inte bara fastnar på trä , men även blir mycket svårt att ta. De flesta trä fläckar är vatten-eller oljebaserad.


Om bets torkar på tyget , är det svårt , om inte omöjligt , att ta bort.

Med andra ord fanns det ingen annan utväg än att första ta bort gammal lack. Skrapa bort så mycket som möjligt, det gör ingenting om du skrapar bort en del trä ,. Betsning är ytbehandling av trä med vatten- eller spritlösningar av färgämnen, bets. Detta borstades noggrant bort , och finare arbeten polerades med tagel före. Om inte massiv ek finns det kanske bara några millimeter med faner och det vette tusan om det räcker för att kunna slipa bort oljan. Trä är ett levande material som åldras med tiden vilket medför att ingen träyta är den andra lik.


Svar: Om du måste ta paus i ditt arbete gör du det lämpligast där en skillnad inte kommer. Späd Äkta bets och Lackbets Aqua med vatten och Lackbets med T-sprit. Svar: Betsfläckar kan vara svåra att få bort med vanlig tvål. Det här är en bets för obehandlade träytor inomhus, eller träytor som är nedslipade till rent trä.


Flytande färgrester skall inte hällas ut i . Hos oss på BAUHAUS hittar du ett brett utbud av olja och bets. ZAR träbets appliceras med trasa som en möbelpolish för att tillföra trä en. Om du valt träspackel i en neutral färg för gammalt, mörkt trä märks.


Det enda sättet att avlägsna bets och lasyrfärg är genom slipning med slippapper. För att ta bort överflödig olja, använd stålull nr fuktad med Libérons Vaxborttagning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg