tisdag 12 april 2016

Male mur som flasser

En av de vanligste feilene folk gjør med slik mur , er å male den med akrylmaling, sier. Akrylmaling er en tett maling som puster for dårlig på en grunnmur. Om du skal male i huset, enten på bare vegger eller vegger som er.


Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporeks, betong blokker og tegl.

Før du skal male er regelen at muren skal være pusset etter . Lysgrå, Grå, Murgrå eller males med. Slike sprekker i grunnmuren er lette å fikse selv. Byggevareforretningene selger ulike mørtler som er beregnet til mur.


Spørsmål: Har et hus fra 50-tallet. Husets grunnmur er malt med en maling som flasser av. Den var tidligere malt, men malingen flasset av, så jeg malte den på .

Den største faren er at fuktighet. Etter vask fjernes eventuell løs maling, mens skader i pussen repareres som nevnt over. Da gjelder det å finne årsaken til at malingen flasser.


Hvis det er det øverste laget som flasser , er det et tegn på at. Når det gjelder mur , bør den også sjekkes for sprekker og avflassing. Dermed holdes muren tørr, og tørr mur flasser ikke. Ny mur trenger ett grunningsstrøk og to toppstrøk med murmaling som påføres med rull.


Det er ekstra viktig at flaten er tørr, ren og fast, når du skal male en pusset fasade eller betongfasade. Skrap og børst bort alt løst puss og all maling som flasser. Dette er et altfor ofte forekommende problem som skaper hodebry for både byggherre og utførende. Men hvorfor flasser maling av en mur , og skal vi akseptere det?


Man må derfor ikke alltid male for å tilfredsstille slagregntettheten! Vet du hva som er trikset for å bevare fargen og glansen på ytterveggene? Soverommet vårt har malt panel på alle vegger bortsett fra en som har tapet.


Det vil spare deg for penger over lengre tid. Nå er tapeten så stygg at den må fjernes .

På sikt er det dette som fører til at malingen flasser. Jotun Mur Silikonemulsjon har Gore-Tex-kvaliteter: den holder fukten ute samtidig. Fukten kan bremses med en spesialpuss, som du koster på veggen.


Heretter må du kun male veggen med di usjonsåpen maling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg