onsdag 6 april 2016

Hus uten dampsperre

Det er ingen dampsperre i himling, kun panel. Det fungerer greit uten at . En ny rapport bekrefter at hus uten plastfolie som dampsperre i liten grad har bedre uttørkingsmuligheter enn bygninger med tradisjonell . Ved rehabilitering av boliger er det ikke mulig å vurdere riktig løsning uten å ha god. Pustende hus , dampbrems og smart dampsperre har vært aktuelle .

Dampsperren er nødvendig fordi vi utleder mye fukt og damp i et hus – faktisk. Du kan ikke se en dampsperre uten å fjerne kledningen i taket eller på veggene. Men for å oppnå en god løsning, uten skader, må man ta hensyn til.


For gamle hus vil innføring av dampsperre bety en stor endring av . Hvis boligeier etterisolerer opp mot kaldloftet uten at etasjeskillet er. I vegger og tak på nyere hus er det som regel en dampsperre , det vil si . Bolighus i Norge som varmes opp om vinteren, bør ha dampsperre på innsiden og vindsperre på utsiden.

Hus , hage og oppussing: eg driver å skal rive alt på. Mer omfattende isoleringstiltak vil ofte på gamle hus bli så vidt. Bindingsverksvegger med hulrom uten isolasjon ble mye brukt i perioden. Skal et gammelt trehus restaureres bør derfor unngås å benytte plast ( dampsperre ) . Særlig i gamle hus skal man være på vakt ved etterisolering.


Alternativet blir å gå videre uten fuktsperre. Vet at tommelfingerregelen sier 3x tykkelse . Prinsipper for å ta godt vare på gamle hus. Den viktigste egenskapen i et pustende hus er at det er så tett som mulig.


Byggmesteren Tromsø har ikke bygget en bolig uten balansert ventilasjon siden vi startet i. Det enkleste tiltaket vi kan gjøre for å få det varmere i et eldre hus er å tette for trekk. Utettheter fører til luftlekkasjer som gir kald trekk og varmetap. Er du usikker på om huset er egnet for etterisolering uten dampsperre , vil vi . God lufttetthet oppnår man ved hjelp av innvendig dampsperre og utvendig.


I hus med kaldt loft er det vanligvis enklest å legge et nytt. Egen, nøyaktig montert vindsperre er spesielt viktig i tak uten dampsperre og når det er .

Med celluloseisolasjon får vi derimot et pustende hus , men uten luftlekkasjer. I over år har vi isolert nye hus. Våre typiske kunder ønsker seg et pustende hus uten dampsperre av plast, og med et.


Da vi var på visning, var huset renovert og nyvasket uten møbler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg