tisdag 5 april 2016

Obruten vit färgkod

Roomservice målar alltid med obruten vit. TV eller är det en behaglig färg ? Vilken vit färg är vanligast? Obrutet vitt på väggarna eller Fluggers Råvit.


Läs mer om olika vita kulörer på Färgtorget https://www. Den är bruten precis som S0502-Y fast utan det gula. Samma kulör brukar även kallas S0300N eller obruten vit.


PS Takvitt , vit färg för taket, är vitare nyans än väggstandarden. N på väggar men obruten vit på lister, . Varför då sätta dit en färg som redan från början har den tonen? Argumenten mot obruten vit är att det kan bli ett kallt och blått resultat. Generellt kan man säga att Stockholmsvitt är en varm vit kulör som kan dra både åt det gula eller det gråa hållet beroende på hur färgen är bruten. Vi har kritvitt, alltså i obruten vit överallt, även på lister och foder.


Det finns en anledning till att man oftast väljer en bruten vit till sådant. Man kanske kan tro att obruten vit ser bäst ut men i det långa loppet mår . Råvit passar ihop med de flesta andra kulörer eftersom den är neutral. Råvit är en färg med vit bas med ett stänk av Umbra. Umbra tillför värme på ett neutralt . Pga kommunikationsproblem mellan mig och mannen har v.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg